Legenda lui Cupidon

Cupidon este pentru toti imaginea ingerului care, odata cu aruncarea sagetilor cu arcul sau fermecat, imparte si dragoste oamenilor din jur. Insa copilul gingas care arunca cu sageti nu a fost dintotdeauna asa.

In mitologia greaca Cupidon era fiul de temut al zeitei dragostei, Venus si al lui Zeus. Acest fiu neastamparat arunca sageti de iubire in oricine, fie ca era om sau zeu. Se spune ca mama sa, fiind geloasa pe frumusetea unei muritoare pe nume Psyche, i-a ordonat lui Cupidon sa o omoare. Acesta insa s-a indragostit de ea si s-au casatorit. Fiind muritoare, Psyche nu avea voie sa-si priveasca sotul. Intr-o zi sora sa a convins-o sa se uite spre sotul ei si drept pedeapsa, Cupidon a parasit-o intr-un camp pustiu.

Fiindu-i dor de sotul sau, Psyche s-a dus la templul zeitei Venus pentru a-l gasi. Acolo, zeita frumusetii i-a fagaduit ca-l va gasi doar daca indeplineste anumite indatoriri. Cea mai grea era o calatorie pe taramul lui Hades, zeul intunericului, pentru a-i aduce intr-o cutie putin din frumusetea sotiei acestuia. Psyche nu a dat inapoi insa a cedat tentatiei de a deschide cutia. Pentru acest lucru a fost adormita intr-un somn de moarte din care doar dragostea o mai putea salva. Cupidon a fost cel care a salvat-o iar Venus, induiosata de iubirea dintre cei doi, a facut-o si pe Psyche zeita.

Povestea dragostei dintre muritoarea Psyche si zeul Cupidon face inconjurul lumii in fiecare an de Valentine’s Day. Intreaga legenda reprezinta ideea ca dragostea este posibila oricum si oricand, ca iubirea dintre doi oameni trece peste toate neputintele, ideile preconcepute si depaseste orice bariera. Fie ca anul acesta de Valentine’s Day Cupidon sa va atinga cu sagetile lui si sa va umple sufletele cu iubire!

Leave a Reply


7 − = 2

Ultimele 7 cadouri adaugate

pentru o mai mare varietate de cadouri intra pe FunGift.ro

vezi cele mai noi cadouri
Inscrie-te la newsletterul FunGift

SC FunGift SRL este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al ANSPDCP cu nr. 9696

Activitatea acestui magazin online de cadouri se desfasoara conform urmatorului Regulament
Copyright © 2005-2016 FunGift.ro - Magazin online de cadouri este marca inregistrata a S.C. FunGift S.R.L.

Informatii privind protectia consumatorului